CARRICKFERGUS CASTLE

Carrickfergus Castle är ett normandiskt slott i Nordirland, beläget i staden Carrickfergus i County Antrim, på norra stranden av Belfast Lough. Det är en av de bäst bevarade medeltida byggena på Irland.

Slottet har varit belägrat av skottar, irländare, engelsmän och fransmän. Slottet spelade en stor roll i det militära fram till 1928.

Carrickfergus Castle är en maffig syn både om du ser det ovanifrån i luften eller om du passerar det till sjöss. Om du bara får chansen att besöka ett slott i Nordirland, bör Carrickfergus vara det. Många historiska händelser har också ägt rum där, inklusive slaget vid Carrickfergus.

Idag håller slottet historiska utställningar och kanoner från 1600-talet och framåt.

Carrickfergus Castle står på en stenig klippa på norra stranden av Belfast Lough. John de Courcy, den anglo-normandiska baronen som erövrade mycket av Ulster, började bygga den omkring 1178 och den var fullt utrustad i 750 år fram till 1928.

Även om det är ett lokalt skämt om hur bekvämt det var att bygga ett slott så nära en parkeringsplats och några bra restauranger, var slottet ursprungligen nästan helt omgivet av havet. Strategiskt var det ett viktigt fäste med utsikt över sjön och landinflygningar.

Carrickfergus Castle är en självstyrande anläggning. På informationstavlorna runt om i slottet kan du utforska detta historiska monument på egen hand samtidigt som du får en inblick i platsens historia. Du kan också köpa en informationsbroschyr med karta från turistbyrån, som ligger vid ingången till slottet.

Carrickfergus Castle anses vara en av de främsta familjeattraktionerna i Nordirland som ger yngre besökare chansen att njuta av att klättra runt kanonen och uppleva medeltida liv i den återskapade festlokalen. Guidade turer i slottet finns också men då krävs det en förbokning. Extra viktigt för större grupper som vill besöka slottet. Om du är intresserad av att besöka slottet Carrickfergus kan du börja med att kolla in en virtuell online-rundtur av platsen. Det finns massor av online-turer och resepaket som du kan boka, eller en mängd olika resebyråer som gärna hjälper dig att skapa en drömresa åt dig. Den charmiga staden Carrickfergus är en av de äldsta städerna i Nordirland. Lokalt kallas staden för bara Carrick och det är en idyllisk plats som är lantlig och bara precis lagom modern för att göra din vistelse där fantastisk. Omgiven av gamla stenmurar från 1500-talet hittar du också moderna butiker och restauranger. Det finns både hotell och bed & breakfast tillgängliga för bokning.

I Carrickfergus är det mycket prisvärt. Mat, logi, underhållning och inträden till sevärdheter håller alla rimliga priser. Det finns många restauranger och en golfklubb för de sportintresserade. Huvudattraktionen i Carrickfergus är just slottet som är perfekt bevarat. För att uppleva en bit av historisk arkitektur är Carrickfergus Castle vad du behöver besöka.

Slottet byggdes och byggdes om tre gånger och står fortfarande kvar helt bevarat idag. Det finns kvar 6 av de 22 kanonerna som kantade väggarna. Det användes också som ett flygräddningsskydd under andra världskriget. Den brittiska armén överförde sitt ägande till den lokala regeringen i Nordirland för att bibehållas som en historisk syn. Prins William av Wales utsågs till baron av Carrickfergus på hans bröllopsdag 29 april 2011. Titeln är nu bara ceremoniell utan någon officiell koppling till slottet.